Kalóriatáblázat
GABONAFÉLÉK
(100g) |
energia (kcal) |
feh. (g) |
zsír (g) |
CH (g) |
|
|
|
|
|
Árpagyöngy (gersli)
|
350 |
9 |
1 |
75 |
Briós (2 db, azaz 100
gr) |
330 |
10 |
8 |
57 |
Búzacsíra |
380 |
25 |
10 |
45 |
Búzadara |
340 |
9 |
1 |
73 |
Búzakorpa |
260 |
5 |
5 |
15 |
Kalács |
280 |
9 |
2 |
55 |
Kenyér (barna)
|
240 |
10 |
1 |
55 |
Kenyér (fehér)
|
260 |
9 |
1 |
52 |
Kenyér (lenmagos)
|
250 |
10 |
3 |
46 |
Kenyér (rozs)
|
260 |
8 |
1 |
54 |
Kifli (1 db, azaz 44
gr) |
130 |
5 |
1 |
26 |
Kuglóf |
330 |
8 |
9 |
54 |
Liszt (búza)
|
350 |
14 |
1 |
70 |
Liszt (kukorica)
|
347 |
10 |
3 |
70 |
Liszt (szója)
|
440 |
38 |
20 |
10 |
Pászka |
380 |
15 |
1 |
78 |
Rizs |
350 |
8 |
- |
78 |
Száraztészta (4
tojásos) |
380 |
15 |
3 |
73 |
Szójagranulátum
|
539 |
42 |
20 |
25 |
Túrós batyu (1 db, azaz
75 gr) |
230 |
8 |
5 |
39 |
Zabpehely |
380 |
14 |
7 |
64 |
Zsemle (1 db, azaz 55
g) |
150 |
5 |
- |
30 |
Zsemlemorzsa |
340 |
10 |
1 |
73 |
|
|
|
|
|
HÚSOK
(100 g) |
energia (kcal) |
feh. (g) |
zsír (g) |
CH (g) |
|
|
|
|
|
Borjúhús |
120 |
20 |
5 |
- |
Csirke |
110 |
22 |
3 |
- |
Csontvelő |
820 |
3 |
90 |
- |
Disznósajt |
310 |
15 |
28 |
- |
Gépsonka |
160 |
23 |
7 |
- |
Házinyúl |
160 |
21 |
8 |
- |
Kenőmájas |
310 |
16 |
28 |
- |
Kolbász (lecsó)
|
270 |
16 |
23 |
- |
Kolbász (száraz)
|
360 |
20 |
32 |
- |
Krinolin, párizsi
|
210 |
12 |
18 |
- |
Liba, kacsa
|
380 |
16 |
35 |
- |
Lóhús |
110 |
22 |
3 |
1 |
Marhafelsál
|
230 |
17 |
19 |
- |
Marhahús (sovány)
|
120 |
21 |
4 |
- |
Marhanyelv |
220 |
16 |
18 |
- |
Máj (liba) |
450 |
22 |
40 |
1 |
Máj (marha)
|
130 |
21 |
3 |
4 |
Máj (sertés)
|
140 |
20 |
5 |
3 |
Őz |
100 |
21 |
2 |
- |
Pacal |
160 |
16 |
11 |
- |
Pulyka |
170 |
21 |
10 |
- |
Pulykajava |
110 |
24 |
2 |
- |
Sertéshús (középzsíros)
|
300 |
17 |
25 |
- |
Sertéshús (sovány)
|
140 |
20 |
7 |
- |
Szárazkolbász
|
360 |
20 |
32 |
- |
Téliszalámi
|
520 |
25 |
46 |
- |
Tüdő (marha, sertés)
|
110 |
20 |
3 |
1 |
Vaddisznó |
110 |
22 |
2 |
- |
Virsli |
230 |
13 |
20 |
- |
Virsli (baromfiból)
|
190 |
19 |
13 |
- |
Zalai felvágott
|
240 |
16 |
20 |
- |
|
|
|
|
|
HALAK
(100 g) |
energia (kcal) |
feh. (g) |
zsír (g) |
CH (g) |
|
|
|
|
|
Fogas |
80 |
19 |
1 |
- |
Harcsa |
80 |
18 |
1 |
- |
Hering (pácolt)
|
250 |
13 |
22 |
2 |
Hering (olajos)
|
370 |
16 |
34 |
- |
Ponty |
100 |
16 |
4 |
- |
Szardinia (olajos)
|
280 |
23 |
21 |
- |
Tonhal |
90 |
19 |
1 |
1 |
|
|
|
|
|
ZSIRADÉKOK
(100 g) |
energia (kcal) |
feh. (g) |
zsír (g) |
CH (g) |
|
|
|
|
|
Angolszalonna
|
490 |
17 |
47 |
- |
Füstölt szalonna
|
700 |
9 |
73 |
- |
Margarin |
760 |
1 |
84 |
- |
Olaj (napraforgó)
|
900 |
- |
100 |
- |
Zsír (sertés)
|
900 |
- |
100 |
- |
|
|
|
|
|
ZÖLDSÉGEK
(100g) |
energia (kcal) |
feh. (g) |
zsír (g) |
CH (g) |
|
|
|
|
|
Brokkoli |
30 |
2 |
- |
4 |
Burgonya |
90 |
3 |
- |
20 |
Cékla |
30 |
1 |
- |
6 |
Fehérrépa |
30 |
1 |
- |
6 |
Fejes káposzta
|
30 |
2 |
- |
6 |
Fejes saláta
|
15 |
1 |
- |
2 |
Gomba (csiperke,
vargánya) |
40 |
6 |
- |
3 |
Gomba (laska)
|
40 |
2 |
1 |
6 |
Hónapos retek
|
15 |
1 |
- |
2 |
Karalábé |
40 |
2 |
- |
7 |
Karfiol |
30 |
2 |
- |
4 |
Kelbimbó |
45 |
5 |
- |
5 |
Kelkáposzta
|
35 |
4 |
- |
4 |
Kovászos uborka
|
10 |
1 |
- |
2 |
Kukorica (tejes)
|
130 |
5 |
2 |
24 |
Lencse (száraz)
|
330 |
26 |
2 |
53 |
Paradicsom |
20 |
1 |
- |
4 |
Paraj |
20 |
2 |
- |
2 |
Savanyú káposzta
|
20 |
1 |
- |
3 |
Sárgarépa |
40 |
1 |
- |
8 |
Sóska |
20 |
2 |
- |
2 |
Spárga |
20 |
2 |
- |
2 |
Szárazbab |
310 |
22 |
1 |
54 |
Szárazborsó
|
330 |
22 |
2 |
53 |
Tök (főző) |
30 |
1 |
- |
6 |
Tök (sütő) |
30 |
1 |
- |
6 |
Uborka |
10 |
1 |
- |
2 |
Vöröshagyma
|
40 |
1 |
- |
8 |
Zellergyökér
|
30 |
1 |
- |
5 |
Zöldbab |
40 |
3 |
- |
7 |
Zöldborsó |
90 |
7 |
- |
14 |
Zöldpaprika
|
20 |
1 |
- |
3 |
TEJTERMÉKEK
(100g) |
energia (kcal) |
feh. (g) |
zsír (g) |
CH (g) |
|
|
|
|
|
Iró |
35 |
3 |
2 |
4 |
Joghurt, aludttej
|
65 |
4 |
4 |
5 |
Kefír |
30 |
4 |
- |
5 |
Sajt (ementáli)
|
380 |
27 |
30 |
2 |
Sajt (fokhagymás)
|
200 |
29 |
9 |
2 |
Sajt (füstölt)
|
380 |
26 |
30 |
2 |
Sajt (köményes)
|
200 |
29 |
9 |
2 |
Sajt (ömlesztett,
márvány) |
310 |
22 |
24 |
2 |
Sajt (parmezán)
|
360 |
35 |
24 |
2 |
Sajt (trappista,
eidami) |
340 |
25 |
26 |
2 |
Tehéntej (2,8 %
zsírtart.) |
60 |
4 |
3 |
5 |
Tehéntej (1,5 %
zsírtart.) |
40 |
4 |
2 |
5 |
Tej (kakaós)
|
70 |
4 |
1 |
11 |
Tejföl |
170 |
3 |
16 |
4 |
Tejföl (zsírszegény)
|
120 |
3 |
12 |
4 |
Tejszín |
290 |
3 |
30 |
3 |
Tojás (1 db, azaz 40 g)
|
70 |
5 |
5 |
- |
Tojásfehérje (1 db,
azaz 24 g) |
14 |
3 |
- |
- |
Tojássárgája (1 db,
azaz 16 g) |
54 |
2 |
5 |
- |
Túró (juh) |
280 |
18 |
21 |
3 |
Túró (tehén, félzsíros)
|
110 |
16 |
4 |
4 |
Túró (gyümölcsös)
|
220 |
15 |
9 |
19 |
Vaj |
720 |
- |
80 |
1 |
Vajkrém |
380 |
- |
40 |
- |
GYÜMÖLCSÖK
(100g) |
energia (kcal) |
feh. (g) |
zsír (g) |
CH (g) |
|
|
|
|
|
Alma |
30 |
- |
- |
7 |
Ananász |
50 |
- |
1 |
12 |
Banán |
100 |
1 |
- |
23 |
Citrom |
25 |
- |
- |
2 |
Cseresznye |
60 |
1 |
- |
14 |
Dinnye (görög)
|
30 |
1 |
- |
7 |
Dinnye (sárga)
|
40 |
- |
- |
10 |
Dió |
650 |
19 |
57 |
12 |
Eges |
40 |
1 |
1 |
8 |
Gesztenye |
170 |
5 |
2 |
33 |
Gapefruit |
35 |
1 |
- |
7 |
Kajszibarack
|
50 |
1 |
- |
10 |
Körte |
50 |
- |
- |
12 |
Mandarin |
40 |
1 |
1 |
10 |
Mandula |
630 |
28 |
52 |
7 |
Mák |
540 |
20 |
38 |
24 |
Málna |
30 |
1 |
- |
5 |
Meggy |
50 |
1 |
- |
11 |
Mogyoró |
690 |
16 |
64 |
9 |
Mogyoró (földi)
|
610 |
27 |
47 |
15 |
Narancs |
40 |
1 |
- |
9 |
Őszibarack |
40 |
1 |
- |
9 |
Ribizli |
35 |
1 |
- |
7 |
Szamóca (földieper)
|
35 |
1 |
- |
7 |
Szilva |
60 |
1 |
- |
11 |
Szőlő |
80 |
1 |
- |
18 |
|
|