Szöveges keresés
Adatbázisok
Nyitólap - Hírek
Bemutatkozás

Friss Akciók!

Műszerkatalógus

Rendezvények

Tudásbázis

Műszer piac

Hírlevél

Hirdetési árak Szerkesztőség Rólunk írták Portáltérkép

Keresés eredménye

Adatbázis: Termékek
Keresés típusa: Fajta szerint
Keresett szó:

HŐKAMERA (INFRAKAMERA, TERMOKAMERA)

Global Focus Kft. Budapest, 1119, Etele u. 59-61
Tel: 481-1233, 481-1231, 481-1161, Fax: 203-4355, http://www.globalfocus.hu, MŰSZERHÁZ, email E-mail, E-mail 2
Forgalmazott termékek: HŐKAMERA (INFRAKAMERA, TERMOKAMERA) >> Teljes lista(82 termék)
Forgalmazott gyártók: Brabender; CROPICO; Dickson; EMG; Fluke; G-Com; GoodWill; Greisinger; GW-INSTEK; Hart Scientific; IRCON; Iwatsu; Kenwood; Kern & Sohn; LEM NORMA; MATRIX; METEX; Mitech; MOTIC; Pico; Picotest; Pomona; Protek; Prova; Quatum Data; Raytek; TES; Testec; THERMOTRON; Toellner; Uni-T
TESTquip Kft. Budapest, 1119, Etele út 59-61
Tel: 481-1237, 481-1234, Fax: 203-4302, http://www.testquip.hu, email E-mail
Forgalmazott termékek: HŐKAMERA (INFRAKAMERA, TERMOKAMERA) >> Teljes lista(19 termék)
Forgalmazott gyártók: BEHA-Amprobe; Calex; Fluke; Pomona
B & K Components Kft. BUDAPEST, 1096, Telepy u. 2/F.
Tel: 215-8305, 215-8929, Fax: 215-8202, http://www.bruel.hu, Bemutatkozás, email E-mail
Forgalmazott termékek: HŐKAMERA (INFRAKAMERA, TERMOKAMERA), továbbiak: CSAPÁGYVIZSGÁLÓ, CSAPÁGYMÉRŐ, CSAPÁGYÁLLAPOT VIZSGÁLÓ >> Teljes lista(35 termék)
Forgalmazott gyártók: BRÜEL & KJAER; Climats; Fixturlaser; Fluke; LDS; Testo; Vibro
Műszerek a katalógusunkból:

Elektrodinamikus rázógépek

(LDS V875)

FFT Rezgéselemző

(Vibroport 80)

Hőkamera

(TI 400 )

Tesztkamrák

(Climats - Excal)

Zaj elemző család

(2250, 2270)

Zaj- és rezgéselemző

(PULSE LAN-XI)
Testo (Magyarország) Kereskedelmi Kft. Budapest, 1139, Röppentyű u. 53.
Tel: 237-1747, Fax: 237-1748, http://www.testo.hu, email E-mail, E-mail 2
Forgalmazott termékek: HŐKAMERA (INFRAKAMERA, TERMOKAMERA) >> Teljes lista(94 termék)
Forgalmazott gyártók: Testo
Dräger Safety Hungária Kft. Budapest, 1135, Szent László út. 95
Tel: 452-2020, Fax: 452-2030, http://www.draeger.hu/ST/internet/HU/hu/index.jsp, email E-mail, E-mail 2, E-mail 3
Forgalmazott termékek: HŐKAMERA (INFRAKAMERA, TERMOKAMERA), továbbiak: ALKOHOL TESZTER, ALKOHOL DETEKTOR, ALKOHOL SZONDA >> Teljes lista(17 termék)
Forgalmazott gyártók: Dräger Safety; Haix; Isotemp; Seiz
GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. Budapest, 1214, Puli sétány 2-4
Tel: 420-5883, Fax: 276-0557, http://www.grimas.hu, email E-mail, E-mail 2
Forgalmazott termékek: HŐKAMERA (INFRAKAMERA, TERMOKAMERA) >> Teljes lista(32 termék)
Forgalmazott gyártók: Airstar; Ash; DANATRONICS; ERNST HÄRTERPRÜFER; FLIR; FÖRSTER; FUJI; Hegewald & Peschke; Helmut Fischer; HIROX; Hitachi Hightech; Intrama; KB Prüftechnik; KODAK-Carestream; KOWOTEST; LABINO; LIST-MAGNETIK; MAGNAFLUX; Metkon; Olympus; Pfinder; SONATEST; Tiede; TMT; YXLON
PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft. Budapest, 1221, Tanító u. 19/A
Tel: 424-0099, Fax: 424-0097, http://www.pim-kft.hu, email E-mail
Forgalmazott termékek: HŐKAMERA (INFRAKAMERA, TERMOKAMERA) >> Teljes lista(22 termék)
Forgalmazott gyártók: CEMB; Commtest; Damalini; Dongling; Gefran; InfraTec; Jenoptik; PCB; Sensonics; TPI; Vibration Research; Vibrationsteknik; VMI; Wuhan Guide
Fejlesztett termékek: ADATGYŰJTŐ; GÉPREZGÉSVÉDELMI EGYSÉG; JELCSATOLÓ; JELERŐSÍTŐ; REZGÉSMÉRŐ
Műszerek a katalógusunkból:

Géprezgés-analizáló kéziműszer

(9080)

Ipari hőkamera

(C400)

Lézeres szíjtárcsabeállító digitális kijelzővel

(EasyLaser BTAdigital2)

Professzionális háromcsatornás mérőutas rezgésanalizáló-adatgyűjtő

(VMI Viber-X5)

Professzionális hőkamera család

(VarioCAM HD)

Vezeték nélküli, 3D-s, lézeres tengelyvonal- és gépgeometria-bemérő műszer

(Easy-Laser E 710)
Spectronics Kft. Szeged, 6723, Tabán u. 27/A.
Tel: 06/70/373-8030, Fax: 06/62/662-089, http://spectronics.hu/, email E-mail
Forgalmazott termékek: HŐKAMERA (INFRAKAMERA, TERMOKAMERA) >> Teljes lista(10 termék)
Forgalmazott gyártók: Acoem-OneProd; Adash; EC-Systems; ELMED; HansfordSensors; MMF; Satir; Seiffert; UE-systems; Xenics
Az infrakamerák működési elve

A környezetünkben található tárgyak mindegyike, amely az abszolút nulla foknál melegebb valamilyen mértékben, infravörös tartomány hullámhosszába eső sugárzást bocsát ki magából. Az infravörös vagy IR (infrared) sugárzás optikai tulajdonságai azonosak a fény optikai tulajdonságaival. Az egyetlen lényeges eltérés, hogy szemmel nem érzékelhető.

A tárgyak felületük hőmérsékletével arányos intenzitású sugárzást bocsátanak ki, ami összefüggésben áll a belső hőmérsékletükkel is. A sugárzás intenzitása több paramétertől is függ. Az első és legfontosabb a hőmérséklet, amely abszolút nulla foktól mért skála negyedik hatványával arányos. A második az emissziós tényező, más néven feketeségi fok, amely mint szorzótényező nulla és egy közötti értékű lehet. Ez egy a tárgy felületének sugárzási tulajdonságait megadó anyagi jellemző. Nincs szoros összhangban a fizikailag azonosítható színnel, annak ellenére, hogy általában a sötétebb színű tárgyak emissziós tényezője magasabb. Meglepően a természetben előforduló anyagok közül az egyik legmagasabb értékű emissziós tényezővel rendelkező anyag az élő emberi bőréz. Ugyancsak szokatlanul magas értékű emisszióval rendelkezik pl. a különben vakítóan fehérre meszelt fal is. Az infrasugárzás harmadik jellegzetessége az, hogy értéke a felületre merőlegesen azonosítható, és a ferde, valamely szögben való megfigyelése során az változik. Ezt leíró összefüggést első közelítésben koszinusz függvénnyel helyettesíthetjük, amely a merőlegestől a 30° értékig igen jól közelíti a valóságos karakterisztikát. Ugyanakkor számos olyan anyagot ismerünk, amely a látható fény tartományában áteresztő, ilyen pl. az ablaküveg, de az infrasugárzás szempontjából nem az, és ugyanennek az ellenkezőjére is akad példa, mint a zafír, ami teljesen fényzáró, de kiváló infraoptikákat készítenek belőle. A hőképek készítésére sok módszer ismeretes, az infra-vörös filmek alkalmazásától a korszerű infrakamerák által előállított infra-mozgóképekig.
A diagnosztikai gyakorlatban használt nagy érzékenységű infrakamerák szobahőmérsékleten jellemzően 0,2 °C felbontásúak, és az alsó mérési tartományuk általában -15 – -20 °C-nál kezdődik, illetve egyes típusok felső mérési tartománya eléri a +800 – +2000 °C értéket is.
A hőképek értékelése során nem hőmérsékleteket azonosítunk, hanem sugárzás intenzitás szinteket, amelynek két paramétere van, a fekete szint és az átfogás. Mindkettő egymástól függetlenül állítható. A fekete szint az az érték, amely fölötti in-tenzitású képelemeket kívánjuk megjeleníteni, az átfogás, ugyanakkor a mérési, vizsgálati tartomány nagyságát jelenti.
A fekete-fehér infraképek mellett előállíthatóak mesterségesen színezett infraképek is, amelyekben a fényerő tartományokat színeknek feleltethetjük meg. A korszerű infrakamerákban a beállítás szabadon megválasztható, de vannak az észleléshez ajánlott megszokott beállítások (színskálák) is.

Az infrakamerák felhasználási lehetőségei
A hőképek alapján a vizsgált berendezésen megfigyelhető felületi hőfoltok segítségével jól azonosíthatóak a berendezésben meglévő helyi hőforrások. Ezekközül az üzemi állapottól eltérő, helyi melegfolt hibahelyre utal. Villamos berendezések esetében a helyi túlmelegedés jellemzően a megnövekedett átmeneti ellenállás miatt következik be, de előfordul az is, hogy átvezetés, szivárgó áram, vagy mágneses tér miatti indukció miatt figyelhető meg indokolatlan helyi túlmelegedés. A villamos berendezésekben az áram hőhatása mellett a mechanikai eredetű, rezgés miatti melegedések is azonosíthatóak.
Gyakori vizsgálati lehetőség a forgó, mozgó gépészeti berendezések esetén a helyi, megnövekedett súrlódás miatti túlmelegedés. Jellemző a csapágy és motorhibák azonosítása, a kiegyensúlyozatlanságra vagy pl. tengelykapcsolók esetében az egytengelyűség hiányára vezethető vissza a melegedés.
Épületek vizsgálata során elterjedten alkalmazzák a hőképeket az épületek hőszigetelés hibáinak azonosítására, a hőhidak behatárolására.Google
 
 Eurocircuit
 GlobalFocus

Copyright Műszeroldal Kft.