Szöveges keresés
Adatbázisok
Nyitólap - Hírek
Bemutatkozás

Friss Akciók!

Műszerkatalógus

Rendezvények

Tudásbázis

Műszer piac

Hírlevél

Hirdetési árak Szerkesztőség Rólunk írták Portáltérkép

Keresés eredménye

Adatbázis: Termékek
Keresés típusa: Fajta szerint
Keresett szó:

NYÚLÁSMÉRŐ BÉLYEG

HB Mérnöki Iroda Kft. Gödöllő, 2100, Szőlő u. 27-29.
Tel: 06/28/430-209, Fax: 06/28/430-115, http://www.hbmiroda.hu, email E-mail, E-mail 2
Forgalmazott termékek: NYÚLÁSMÉRŐ BÉLYEG >> Teljes lista(19 termék)
Forgalmazott gyártók: ASM; Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM); KMT; Manner Sensortelemetrie
Hi-Tech Műszertechnika Kft. Nyékládháza, 3433, Hunyadi János u. 7
Tel: 06/30/398-8167, Fax: -, http://hitech.co.hu, email E-mail
Forgalmazott termékek: NYÚLÁSMÉRŐ BÉLYEG
Forgalmazott gyártók: VISHAY
Fejlesztett termékek: ERŐ-, TÖMEG-, NYOMÁS ÉS OPTIKAI MÉRÉSTECHNIKAI FELADATOK MŰSZEREZÉSE; HULLADÉK TÖMEGMÉRŐ ÉS RFID RENDSZEREK; SPECIÁLIS KIÉRTÉKELŐ ELEKTRONIKÁK PL. PILLANAT ÉS MAXIMUMÉRTÉK MÉRÉSE, DINAMIKUS JELEK VIZSGÁLATA, RS485 ÉS USB KOMMUNIKÁCIÓ, SZÁMÍTÓGÉPES ADATGYŰJTÉS; TENZONOMETRIAI, NYÚLÁSMÉRŐ- BÉLYEGES MÉRŐ RENDSZEREK FEJLESZTÉSE, GYÁRTÁSA; TÍPUSENGEDÉLYES ÉS EGYEDI MÉRLEGCELLÁK TERVEZÉSE, GYÁRTÁSA (DIGITÁLIS MÉRLEGCELLÁK CAN BUSZ VEZÉRLÉSSEL)
Tenzi Kft. Budapest, 1029, Nádor u. 25
Tel: 06/20/922-6615, Fax: -, http://www.tenzi.hu, email E-mail
Forgalmazott gyártók: Tenzi
Fejlesztett termékek: NYÚLÁSMÉRŐ BÉLYEG, továbbiak: ERŐMÉRŐ; MÉRLEG; MÉRLEGCELLA; NYOMATÉKMÉRŐ
Nyúlásmérő-bélyeg

A nyúlásmérő-bélyegek müködése azon a fizikai összefüggésen alapul, hogy a vezető R ellenállás egyenesen arányos a vezető l hosszával, fordítottan arányos a keresztmetszetével és függ az anyagra jellemző ρ fajlagos ellenállástól. A vezető hosszának megváltozása a vezető ellenállásának megváltozását vonja maga után. A nyúlásmérő bélyegek alkalmazásakor az ellenállást és annak változását mérik, és abból következtetnek a hosszváltozásra (nyúlásra). Az induktív adókhoz hasonlóan itt sem tekinthető lineárisnak a nyúlás meghatározására szolgáló összefüggés.
A nyúlásmérő-bélyegek készítésének technológiája szerint megkülönböztetünk huzal és fólia nyúlásmérő-bélyeget. Az előbbi típus a klasszikus technológiával, vékony huzalt a hordozóra ragasztva készül, az utóbbi típusnál a hordozóra gőzölögtetett vezetőrétegből fotókémiai maratással alakítják ki a kívánt formát. A harmadik csoportba soroljuk a félvezető bélyegeket.
A hordozó anyaga szerint megkülönböztetünk: a) papír-hordozójú, b) műanyag-hordozójú, c) különleges hordozójú nyúlásmérő-bélyegeket. A papír-hordozójú bélyegek mindinkább háttérbe szorulnak a műanyag alapúakkal szemben. A különleges hordozó lehet pl. azbeszt (magas hőmérsékleten történő méréshez) textil stb. A műanyag-hordozók alapanyaga igen sokféle lehet: különböző célokra használatosak, bakelit, PVC, epoxi, poliészter, teflon alapú nyúlásmérő-bélyegek
A nyúlásmérő-bélyegek mérési tartománya 0,3 mm és 100 mm között változik. Az elérhető pontosság a mért érték 0,5 %-a körüli nagyságúra tehető.Google
 
 GlobalFocus
 Eurocircuit

Copyright Műszeroldal Kft.