Szöveges keresés
Adatbázisok
Nyitólap - Hírek
Bemutatkozás

Friss Akciók!

Műszerkatalógus

Rendezvények

Tudásbázis

Műszer piac

Hírlevél

Hirdetési árak Szerkesztőség Rólunk írták Portáltérkép

Keresés eredménye

Adatbázis: Termékek
Keresés típusa: Fajta szerint
Keresett szó:

NYOMÁSMÉRŐ

KVALIFIK Kft. Akkreditált Kalibráló és Vizsgáló Laboratórium (MSZ EN ISO/IEC 17025:2005) Budapest, 1118, Sasadi út 78.
Tel: 246-3679, Fax: 246-3600, http://www.kvalifik.hu, Cégismertető, email E-mail
Forgalmazott termékek: NYOMÁSMÉRŐ, továbbiak: BAROMÉTER, LÉGNYOMÁSMÉRŐ >> Teljes lista(22 termék)
Testo (Magyarország) Kereskedelmi Kft. Budapest, 1139, Röppentyű u. 53.
Tel: 237-1747, Fax: 237-1748, http://www.testo.hu, email E-mail, E-mail 2
Forgalmazott termékek: NYOMÁSMÉRŐ >> Teljes lista(94 termék)
Forgalmazott gyártók: Testo
2xS Elektronikai és Ker. Kft. Biatorbágy, 2051., Szent László u.39
Tel: 06/23/310-440 , Fax: 06/23/310-440 , http://2xs.hu, email E-mail, E-mail 2
Forgalmazott gyártók: 2xS Kft.
Fejlesztett termékek: NYOMÁSMÉRŐ, továbbiak: IPARI OLDOTT OXIGÉN MÉRŐ ÉS SZABÁLYZÓ; IPARI PH MÉRŐ ÉS SZABÁLYZÓ; IPARI PH-MÉRŐ; IPARI REDOX-POTENCIÁL MÉRŐ ÉS SZABÁLYZÓ; IPARI VEZETŐKÉPESSÉG MÉRŐ ÉS SZABÁLYZÓ (KONDUKTOMÉTER); NYOMÁSSZABÁLYZÓ; OLDOTT OXIGÉN MÉRŐ, SZABÁLYZÓ; PH ÉRZÉKELŐ, PH SZONDA; PH MÉRŐ, SZABÁLYZÓ; REDOX MÉRŐ, SZABÁLYZÓ; REDOX SZONDA; REDOX-POTENCIÁL MÉRŐ; VEZETŐKÉPESSÉG MÉRŐ, KONDUKTOMÉTER; VÍZMINŐSÉG MÉRŐ, VIZSGÁLÓ
ELAUT Kft. BUDAPEST, 1203, Helsinki út 2
Tel: 285-8955, Fax: 285-8955, http://www.elaut.hu, email E-mail
Forgalmazott termékek: NYOMÁSMÉRŐ >> Teljes lista(9 termék)
Forgalmazott gyártók: CONTROLMATICA ZAP-PNEFAL; H.HEINZ MESSWIDERSTAENDE; LUMEL
Inczédy & Inczédy Kft. Vác, 2600, Galcsek utca 8-10.
Tel: 06/27/504-605, Fax: 06/27/504-606, http://www.inczedy.com, email E-mail
Forgalmazott termékek: NYOMÁSMÉRŐ, továbbiak: ÁRAMLÁSÉRZÉKELŐ, SZENZOR >> Teljes lista(16 termék)
Forgalmazott gyártók: Binder; Dickson; EMCO; HAUG; Kobold; Schmidt Technology; Tival
MÉRKER 2007 Zrt. Budapest, 1147, Fűrész u.106.
Tel: 273-4600, , Fax: 273-4601, 273-4602, 273-4603, http://www.merker2007.hu, Irodahálózatunk, Bemutatkozás, email E-mail, E-mail 2
Forgalmazott termékek: NYOMÁSMÉRŐ, továbbiak: CORIOLIS-, INDUKCIÓS-, VORTEX-, ULTRAHANGOS-, TERMIKUS ÁRAMLÁSMÉRŐK >> Teljes lista(13 termék)
Forgalmazott gyártók: Anderson Negele; Ashcroft; Barksdale; Deyle; Helukabel; Intertec; Kiepe; KROHNE; Leoni; OMNI; Riese; Thermo Scientific; UWT
PREMI 2007. Szolgáltató Bt. Vác, 2600, Nagymező u. 59. III./11
Tel: 06/20/454-9164, Fax: 06/27/366-388, http://www.premi.hu, email E-mail
Forgalmazott termékek: NYOMÁSMÉRŐ, továbbiak: HŐMÉRSÉKLETMÉRŐ >> Teljes lista(5 termék)
Forgalmazott gyártók: RADWAG; Rotronic; Testo
U-csöves nyomásmérő
Állandó keresztmetszetű üvegcsőből készül, és a két szára között hosszmérésre alkalmas skálát helyeznek el. A nyomáskülönbség a két folyadékfelszín közötti távolságból számítható. Zárt csővezetékben áramló közegnek a légköri nyomáshoz viszonyított túlnyomásának meghatározásakor az U-cső egyik szárát a csővezeték nyomásmegcsapolásához csatlakoztatjuk a nyomásközlő vezeték segítségével. A cső másik szárát szabadon hagyjuk.
Ferdecsöves mikromanométer
Két fajtája van: merevcsöves és állítható ferdecsöves. Az előbbi állandó jellegű üzemi mérésekhez, az utóbbi pedig ellenőrző, kísérleti mérésekhez használható.
A mérőcső előre meghatározott áttételi viszony szerint állítható be, ennek értéke skáláról leolvasható. A nullhelyzet a mérési tartomány átkapcsolásakor megváltozik, és az eltérés a skála eltolásával nem kompenzálható. A ferdecsöves mikromanométer mérőcsöve 1,5…2 mm belső átmérőjű. Mivel a cső vékony, nem érvényesül teljesen a közlekedő edények törvénye. A keletkező eltérés állandó jellegű, ezért a mérési eredmény korrigálható.
A leolvasott l hosszúságból a keresett nyomás-különbség gyors megállapítására diagram is használható. Mérőfolyadékként etil-alkoholt, petróleumot vagy kis viszkozitású folyadékot használnak.
Merülőharangos nyomásmérők
A zárófolyadékba nyitott, rendszerint hengeres edény merül be. A folyadékoszlopon keresztül alulról bevezetett cső közvetíti a mérendő nyomást, mely a légköri nyomásnál kisebb vagy nagyobb értékű lehet. A mérendő nyomással rugó- vagy súlyerő tart egyensúlyt, egyes kivi-teleknél maga az ellensúly is zárófolyadékba merül. Előnyük, hogy állítóerejük nagy, ezért mechanikai írószerkezetüket egyszerű karos szerkezet mozgathatja. Hátrányuk a nagy geo-metriai méreteik és csekély mérési tartományuk.
Dugattyús nyomásmérők
Elve: az ismert méretű dugattyúra ható, a nyomás következtében fellépő erőt hitelesített súlyokkal egyenlítjük ki. A mérősúlyokat a dugattyú hossztengelyében helyezik el, és a dugattyút a súlyokkal együtt forgásba hozzák. (A dugattyú kis játékkal van illesztve.) Igen pontos nyomásmérő és nagy nyomások mérésére is alkalmas. Hitelesítő illetve kalibráló műszerként is használják. Mérési pontossága 0,001 és 0,0001 között van.
KÖZVETETT NYOMÁSMÉRŐK
Rugalmas alakváltozáson alapuló nyomásmérők
A legtöbb nyomásmérő műszer a nyomás hatására létrejövő rugalmas alakváltozás alapján működik. Előnyük a kis méret, a tetszőleges működési helyzet, mechanikai rezgéseknek ellenálló kivitel, nagy mérési tartomány, leolvasáshoz nagyméretű skála készíthető, és nagy mérési pontosság. A rugóelemes nyomásmérők mérési tartománya néhány Pa nyomástól több száz MPa-ig tejed. Ezek lehetnek csőrugós, szelencés és membrános nyomásmérők.
Csőrugós nyomásmérők
Bourdon-csöves nyomásmérőnek is nevezik, egyik végén zárt, ellipszis keresztmetszetű cső, belső terét valamely közeg nyomásával terhelve az kör alakot igyekszik felvenni. A cső anyaga rugalmas. A Bourdon-cső egyik végét lágy forrasszal a rugótestbe forrasztják, a nagy méréstartományú műszereknél becsavarozzák, a másik végét fémkupakkal lezárják. A csőrugó szabad vége nyomás hatására elmozdul, mely elmozdulás nagysága a cső anyagának rugal-massági határán belül arányos a terhelő nyomással. Terhelhetőségét befolyásolják a cső anyagának rugalmassága, keresztmetszetének alakja és görbületi íve. Különlegesen nagy nyomások mérésére központon kívüli excentrikus furatú kör keresztmetszetű csöveket használnak. A Bourdon-cső szabad végének elmozdulása függ a nyomás nagyságán kívül a cső görbületi sugarától és az ív hosszúságától. Geometriai méretek korlátozottan növelhetők. Az elmozdulás mértéke a csőrugó anyagától is függ, ezért kis- és közepes méréstartományú csövek anyaga általában színesfém, nagy nyomások mérésére szolgáló műszerekben acél. A Bourdon-csöves nyomásmérők fontos szerkezeti eleme a rugó-test vagy rugóállvány, mely tartja a csőrugót, hordozza a mutatószerkezetet és a tokot, a műszertokból kinyúló csavarmenetes csonk útján a mérendő térhez kapcsolódik. A rugótest anyaga általában azonos a csőrugó anyagával. A csőrugó szabad végének elmozdulását karos áttétel továbbítja a mutatószerkezethez.
Szelencés nyomásmérők
Érzékelőeleme vékony, rugalmas anyagból készült, henger alakú szelence, mely a mérendő nyomás hatására rugalmas alakváltozást szenved. A bevezetett nyomás hatására a két hom-loklap kihajlik, melynek nagysága arányos a nyomással. A szelence mozgását emeltyű továbbítja a mutatószerkezethez. A műszer annál érzékenyebb, minél vékonyabb fémlemezből készül a szelence, és minél nagyobb a hatásos felülete. Túlterhelésre érzékenyek, ekkor az érzékelő eredeti alakját elveszíti, és további mérésre már nem alkalmas. A szelence visszatérítő ereje kicsi, mert a lemezvastagság vékony, és ily módon nullhibával kell számolni. Ezért a szelencét pálca alakú egyenes rugóval előfeszítik. Alkalmas nyomás, nyomáskülönbség és vákuum mérésére.
Membrános nyomásmérők
Síkmembrános nyomásmérők
Érzékelője két karima közé befogott rugalmas lap (membrán). Nyomás hatására a membrán kihajlik, melyet a hozzákapcsolt mutató jelez. A kihajlás teljes terheléskor kb. 1,5…2 mm. Túlterheléskor a membrán a befogókarimára felfekszik, így a sérülést a membrán elkerüli. Nyomás, vákuum és nyomáskülönbség egyaránt mérhető. A mechanikai rezgéseket jól tűri, ezért sűrű anyagok nyomásának mérésére igen alkalmas. Túl-terhelésre és hőmérséklet változásra érzékeny.
Csőmembrános nyomásérzékelők
Egyik végén zárt, hullámos cső, mely a nyomás hatására hosszirányban megnyúlik vagy rövidül. Érzékenysége a legnagyobb, hosszirányú méretváltozása az anyag rugalmassági határán belül arányos a terhelő nyomással. Érzékenysége függ a felülettől, a hullámok számától, a falvastagságtól és az anyag szilárdságától. Lágyított anyagból készítik, és az anyag rugalmasságát rugóval pótolják. Nyomás, vákuum és nyomáskülönbség mérhető vele.Google
 
 GlobalFocus
 Eurocircuit

Copyright Műszeroldal Kft.