Szöveges keresés
Adatbázisok
Nyitólap - Hírek
Bemutatkozás

Friss Akciók!

Műszerkatalógus

Rendezvények

Tudásbázis

Műszer piac

Hírlevél

Hirdetési árak Szerkesztőség Rólunk írták Portáltérkép

Keresés eredménye

Adatbázis: Termékek
Keresés típusa: Fajta szerint
Keresett szó:

PIPETTA

KVALIFIK Kft. Akkreditált Kalibráló és Vizsgáló Laboratórium (MSZ EN ISO/IEC 17025:2005) Budapest, 1118, Sasadi út 78.
Tel: 246-3679, Fax: 246-3600, http://www.kvalifik.hu, Cégismertető, email E-mail
Forgalmazott termékek: PIPETTA, továbbiak: BAROMÉTER, LÉGNYOMÁSMÉRŐ >> Teljes lista(22 termék)
Dialab Kft. BUDAPEST, 1026, Pasaréti út 31.
Tel: 212-2505, Fax: 355-7370, http://www.dialab.hu, email E-mail, E-mail 2
Forgalmazott termékek: PIPETTA, továbbiak: ANALITIKAI MÉRLEG >> Teljes lista(60 termék)
Forgalmazott gyártók: Arctiko; Bigneat; Boeco; Dialab; Dynamica; GFL; Greiner; HELLMA; HERMLE; Herolab; Ingos; Interscience; Kambic; Kern & Sohn; Labogene; Liebherr; LP Italiana; National Lab; Precisa; Raypa; Safetybox LSS; SG Water; SHP Steriltechnik; Siemens; SOCOREX; Uniequip; Vacuubrand; WLD-TEC
Pipetta

A pipettákat a kémiában, a molekuláris biológiai kutatásokban és fiziológiai vizsgálatokban használjuk. A pipetták igen sok formában fordulnak elő, felhasználásuk is különféle lehet, különböző a torzítatlanságuk és precizitásuk is. A pipetták működése egyszerű: a vizsgált folyadékba mártjuk a pipetta egyik végét. A másik végén szívó erővel hatunk, amelynek hatására a pipettába szívjuk a kívánt folyadékot. A pipetta mindig tartalmaz jelzést, ameddig a folyadékot felszívva a pipettában található folyadék a megfelelő térfogatú lesz. Az 1 és 1000 μl térfogatú pipettákat mikropipettáknak nevezzük, míg a klasszikus makropipetták ennél nagyobb folyadékok kimérésére alkalmasak.
A pipetta olyan 3-6 mm átmérőjű üveg szívócső, amelyen középen hengeresen kiszélesedő kiöblösödés van a folyadék zömének befogadására, alsó vége pedig 1-2 mm átmérőjű szükületben végződik. Az általánosan használt pipetták - a belőlük kiengedett folyadék térfogata alapján - 1, 2, 5, 10, 20, 25 cm3-esek, ritkábban 50 és 100 cm3-esek lehetnek. (A pipetták valódi térfogata a belső felületükön tapadó folyadékréteg térfogatával nagyobb a rajtuk feltüntetett térfogatnál.)

Főbb típusaik: az egy-, illetve két-körjeles hasas-, valamint az osztott- és a mikro-pipetta.
A hasas - pipetták kiöblösödött része – a pipetta befogadóképességétől függően - 0,5-4 cm átmérőjű. Meghatározott folyadéktérfogat pontos (±0,1-0,2%) kimérésére szolgálnak, és egy- vagy kétjelű kivitelben készülnek. A jel(ek) a pipetta (két) vékony csőrészén fut(nak) körbe.
Az osztott - pipetta kiöblösödött része hosszabb, egyenletes keresztmetszetű, kb. 1 cm átmérőjű és általában 0,1 cm3 beosztással van ellátva. Az osztott pipetta általában 5 - 25 cm3 össztérfogatú, és arra alkalmas, hogy több - akár különböző térfogatú – kisebb folyadékrészletet nem nagyon pontosan (±0,5-1%) mérjünk ki belőle.
A mikro - pipetták végig egyenletes keresztmetszetű, vastag falú kapilláris csövek, 0,01- 0,02 cm3-es beosztással és 1-2 cm3 össztérfogattal, az osztott pipettákhoz hasonlóak. A sav - pipetta a hasas-pipettának olyan változata, amelynek felső jele fölött két gömb alakú bővülete van. Tömény savak és lúgok kimérésére szolgál.
Egyre elterjedtebbek az ún. automata - pipetták is. Ezek cserélhető, kb. 10 cm hosszúságú és 1 cm átmérőjű, végükön beszűkített műanyag szívócsővel (pipetta-hegy) ellátott dugattyús megoldású eszközök, amely vagy adott térfogat kimérésére szolgál, vagy kisebb intervallumban (pl. 1-5 cm3) beállítható a kívánt folyadéktérfogat is. Pontosságuk kissé elmarad a hagyományos üveg eszközökétől (kb. ±2%). A gyorsaság és a kiváló ismételhetőség azonban nagyon előnyös sorozatmérések esetén, így jól helyettesítik az osztott-pipettát.
Google
 
 Eurocircuit
 GlobalFocus

Copyright Műszeroldal Kft.