Szöveges keresés
Adatbázisok
Nyitólap - Hírek
Bemutatkozás

Friss Akciók!

Műszerkatalógus

Rendezvények

Tudásbázis

Műszer piac

Hírlevél

Hirdetési árak Szerkesztőség Rólunk írták Portáltérkép

Keresés eredménye

Adatbázis: Termékek
Keresés típusa: Fajta szerint
Keresett szó:

VÁKUUMSZIVATTYÚ, VÁKUUMPUMPA

LABOREXPORT Kft. Budapest, 1113, Ibrahim u.8
Tel: 209-6424, Fax: 209-6426, http://www.laborexport.hu, email E-mail
Forgalmazott termékek: VÁKUUMSZIVATTYÚ, VÁKUUMPUMPA >> Teljes lista(68 termék)
Forgalmazott gyártók: Data Physics; HEL; HIDEN; Huber; Index Instruments; KDS; Kern; Labomed; LOS GATOS; MAGRITEK; micro+polo; Optical Activity; PAC Antek; PICARRO; PROETI; TA Instruments; Taylor-Wharton-Worthington; TDI; Thermo Scientific
LABSYSTEM Kft. Budapest, 1151, Szövőgyár utca 11-13
Tel: 436-0799, Fax: 250-1241, https://laboreszkozkatalogus.hu/, http://www.labsystem.hu, email E-mail
Forgalmazott termékek: VÁKUUMSZIVATTYÚ, VÁKUUMPUMPA >> Teljes lista(32 termék)
Forgalmazott gyártók: Alfa Mirage; Alla France; Arctiko; Biohit; Bioquell; Biosigma; Biotools; Bochem; Dansensor; Deltalab; Elma; Eltra; Evermed; GFL; Glosil; Hahnemühle; IKA; IUL; Jenway; Kimble; KNF; Krüss; Labtech; Medingen; Membrane Solutions; Membrapure; Memmert; Milestone; Nabertherm; NÜVE; Orto Alresa; PCRmax; Pyrex; Retsch; Safetybox LSS; SECOMAM UVIKON; SHIMADZU; SRS; Stuart-Bibby; Sykam; Systec; Velp; Vestfrost; WITEG; WLD-TEC
PCT Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Mosonmagyaróvár, 9200, Juhar u. 10
Tel: 06/96/237-199, 06/20/935-1320, Fax: 06/96/576-224, http://www.pct.hu, email E-mail, E-mail 2, E-mail 3
Forgalmazott termékek: VÁKUUMSZIVATTYÚ, VÁKUUMPUMPA >> Teljes lista(70 termék)
Forgalmazott gyártók: ATI (DOP Solutions); Ellab; MALVERN Instruments; NDC Technologies; PAMAS; PMS Particle Measuring Systems; SUEZ GE ANALYTICAL INSTRUMENTS (SIEVERS)
Valasek Szivattyútechnika Kft. Szigetszentmiklós , 2310 , Leshegy Ipari Park, Leshegy u. 11/A - A szivattyúk szakértője. Folyadék és vákuum szivattyúk, kompresszorok forgalmazása, karbantartása és javítása ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer szerint
Tel: 06/24/515-124,-125, -126, 279-6860, Fax: 06/24/515-124, http://www.valasek.hu, email E-mail
Forgalmazott termékek: VÁKUUMSZIVATTYÚ, VÁKUUMPUMPA >> Teljes lista(5 termék)
Forgalmazott gyártók: Argal; Gast; Herborner; Hibon; Homa; Ingersoll-Rand ARO; Jessberger; Johnson; Northey; PCM; Samson; SEKO
Vákuumszivattyuk

Vákuum előállítására különbözö elven működő berendezéseket, vákuumszivattyúkat, vagy más néven vákuunpunpákat használunk.
A térfogatkiszorítás elvén működnek a lengő- és forgódugattyús vákuumszivattyúk (a lengődugattyús, a membrán, a vízgyűrüs, a csúszólapátos és a rotációs vákuumszivattyú).
Ezeknek vákuumszívattyúként történő működtetése úgy történik, hogy az evakuálandó teret a szívóvezetékkel összekötik. Amikor a henger megtelt gázzal, a két teret elzárják egymástól, a hengerben lévő gázt komprimálják, és a környezetbe ürítik. Áramlástani elven működik a turbó-vákuumszivattyú, mig a víz- és gőzsugár-vákuumszivattyúk ún. injektor elven működnek. Lengődugattyús vákuumszivattyúk
Működésük és szerkezetük a lengődugattyús kompresszoréhoz hasonló. Itt is szükséges a hűtés. A szállítás részműveletei is azonosak (nyomás csökkenés, szívás, sűrítés, áttolás). Mivel a nyomásarány igen nagy, így jelentős a káros tér hatása is. Ezt úgy csökkentik, hogy a káros térben komprimált levegőt a szívás kezdete előtt átengedik a dugattyú másik oldalára. Ha kicsi a káros tér, a káros térből kiáramló levegő a henger egész térfogatában expandál, így a káros térben csökken a nyomás, és a szívás rögtön a dugattyú visszaindulásakor megkezdődik.
Membrán-vákuumszivattyúk
A membránkompresszorokhoz hasonlóan működnek. Jelentőségük az olajmentes vákuum előállításánál és az agresszív gázok elszívásánál van.
A nagyobb méretű rajz 4,8 kB Vízgyűrűs (folyadékgyűrűs)-vákuumszivattyúk Fekvő hengeralakú házban excentrikusan elhelyezett csillag alakú forgó lapátrendszer centrifugális erőteret hoz létre. A hengert kb. egyharmad részéig vízzel töltik meg, mivel a segédközege általában víz. (De lehet más folyadék is.) A folyadék nem nyelhet el gázt, és nem léphet vele reakcióba. A víz a centrifugális erőtér hatására a hengerrel koncentrikus gyűrű alakot vesz fel. A járókerék lapátjai és a vízgyűrű között forgás közben változó térfogatú kamrák jönnek létre.
Ahol a kamrák növekednek, ott vákuum keletkezik, itt helyezkedik el a szívónyílás. A járókerék másik oldalán a kamrák térfogata csökken, itt helyezkedik el a nyomónyílás. (Térfogatkiszorítás elve.) A felesleges víz felül távozik. A víz a gáz hűtését és a tömszelence kenését is ellátja. A jó vákuum eléréséhez alacsony hőmérsékletű vízre van szükség. Nagy előnye, hogy nedves vákuumszivattyúként is jól használható, ott ahol nemcsak száraz gázt kell elszívni, hanem nedvesség is kerül a gépbe. A lecsapódó vízgőz vagy oldószergőzök a lengődugattyús vákuumszivattyúknál komoly üzemzavarokat okoznak,ezért ott különleges szelepkialakításra van szükség. A vízgyűrűs vákuumszivattyút kompresszorként és fúvóként is használják.
Csúszólapátos vákuumszívattyúk
Az előzőekben tárgyalt csúszólapátos kompresszor és rotációs fúvó is alkalmas vákuum előállítására. Jellegzetességük, hogy a szívó és nyomó tereket szűk rések választják el egymástól, e miatt bizonyos mértékű visszaszivárgás lép fel. Ezeket a szivattyúkat elővákuum előállítására használják vagy egymás után kapcsolják úgy, hogy az elérendő vákuumot több fokozatban érik el, azonos vagy különböző típusú vákuumszivattyúkkal. (Például a Roots-vákuumszivattyút vízgyűrűs, csúszólapátos vagy gőzsugár szivattyúval kapcsolják össze.)
Turbó-vákuumszivattyúknak nagy a fúvóképességük, nem nagy vákuumok (0,3-04 bar) előállítására használják. Szerkezetük és működésük vonatkozásában lásd a turbóventilátorokat ( a -fúvókat és -kompresszorokat).
Víz- és gőzsugár-vákuumszivattyúk
Vákuum előállítására alkalmasak a vízsugár- és gőzsugárszivattyúk is. Müködésük lényege, hogy egy szűkülő fúvókán beáramló víz vagy gőz sebessége, ezzel mozgási energiája, a szűk keresztmetszetben megnő.
A mozgási energia növekedését a nyomási energia csökkenése fedezi, ezáltal a fúvókát körülvevő kamrában nyomáscsökkenés következik be, és a szívócsövön beáramlik az elszívandó térből a gáz. Ez az injektor elv.
A díffúzorcsőben a közeg mozgási energiájának egy része ismét nyomási energiává alakul, és ezzel a nyomással áramlik a gáz a nyomóvezetékbe. Vízsugár hajtóközeg esetén az elszívott gázok vagy gőzök a folyadékban kondenzálódnak vagy abszorbeálódnak a keverőtérben, ezzel is segítve a vákuum előállítását. A víz- és gőzsugár vákuumszivattyúk különösen többfokozatba kapcsolva finom- és nagyvákuum előállítására is alkalmasak. A víz- és gőzsugár vákuumszivattyúk előnyei: olcsók, üzembiztosak, mozgó alkatrészt nem tartalmaznak, zajtalanok.Google
 
 Eurocircuit
 GlobalFocus

Copyright Műszeroldal Kft.